Κανένας μόνος του στην κρίση. Η αλληλεγγύη, το όπλο μας!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στον Αιγύπτιο απεργό πείνας Μohamad Αbdelgawad

Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η αλληλεγγύη προς τους κατατρεγμένους είναι βασικό καθήκον της εργατικής τάξης. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του προτάγματος που αποτελεί και βασικό σκοπό της λειτουργίας της Εργατικής Λέσχης Λέσβου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Αιγύπτιο απεργό πείνας Μohamad Αbdelgawad.
O Μohamad εγκατέλειψε την Αίγυπτο, γιατί δεχόταν απειλές για την ζωή του από το δικτατορικό καθεστώς  του Σίσι, επειδή  δημοσίευσε υλικό στο οποίο καταγράφονταν δολοφονίες Αιγύπτιων αγωνιστών κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων που συντάραξαν τη χώρα. Από τον  Απρίλιο του 2016 βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια ενώ από τις  12 Δεκέμβρη 2016 κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου επειδή  απορρίφθηκαν  οι  αιτήσεις  του για άσυλο. Εκεί άρχισε και ο πιο αποφασιστικός αγώνας του, με το έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του.
Την Πέμπτη 12 Γενάρη 2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ενώ την Παρασκευή 13 Γενάρη 2016 ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του, η οποία εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε. Η υγεία του Μohamad  όπως ενημερώνει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, όπως και η ζωή του, αν απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί εκδοθεί στην Αίγυπτο.
 Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διεξάγει με συνέπεια τον ταξικό πόλεμο ενάντια στους Έλληνες και μετανάστες εργαζομένους στη χώρας μας προσπαθεί ταυτόχρονα να μετατρέψει τους πρόσφυγες που ξεριζωμένοι και διωκόμενοι φτάνουν στα νησιά μας σε εξιλαστήρια θύματα.

Απαιτούμε:
*Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του Mohamad Abdelgawad.
*Να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
*Να παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

*Οι γιατροί του να αφεθούν απερίσπαστοι να ασκήσουν το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου