Κανένας μόνος του στην κρίση. Η αλληλεγγύη, το όπλο μας!

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κάτω τα χέρια απ’ την απεργία, τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας…


Ανοιχτή πρωτοβουλία συνδικαλιστών για μια

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ




Κάλεσμα - Ανακοίνωση
.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο. Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.
Στο στόχαστρο του αντισυνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η ΕΕ θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κι ταυτόχρονα θέλουν να «χτυπήσουν» τις μορφές οργάνωσης στην βάση των εργαζόμενων μέσα από τις οποίες μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Το μεγαλύτερο μέρος του “πακέτου” των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.
Οι ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα. Από κοντά και το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου που ακολουθεί τις κεντρικές επιλογές της ΑΔΕΔΥ ενώ το ΠΕΚ ακολουθώντας τον κομματοκεντρικό σχεδιασμό του ΠΑΜΕ αρνήθηκε την πρόταση των Παρεμβάσεων – Κινήσεων- Συσπειρώσεων για κήρυξη απεργίας
Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν ενωτικά και αποφασιστικά!
- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση
- Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση.
- Σύγκρουση –ρήξη με τα ευρωμνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο
- Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυξήσεις, να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
- Την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων και τις νέες περικοπές στο όνομα των ελλειμμάτων των ταμείων.
-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στο δημόσιο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και μείωση του εργάσιμου χρόνου με αύξηση των αποδοχών. Λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους.
- Καμιά ιδιωτικοποίηση – Όχι στους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και μη. Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και τη λαϊκή περιουσία.
- Όχι στη συρρίκνωση και τις περικοπές – Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και υγεία για όλους.
Εκμεταλλευόμαστε κάθε κινητοποίηση που μετά από πίεση βγάζουν τα γραφειοκρατικοποιημένα συνδικαλιστικά όργανα. Διοργανώνουμε παραπέρα κινητοποιήσεις ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα
- Μαζική παρέμβαση στην Ερμού την Παρασκευή 12/1 στις 6μμ (συγκέντρωση μπροστά στην Εθνική Τράπεζα).
- Παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 14/1 στις 11πμ., Πλατεία Σαπφούς
- Απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 12πμ στα Κεντρικά Λύκεια

Ανοιχτή πρωτοβουλία συνδικαλιστών για μια

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου